Португалия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Португалия

Booking.com

Ако искате да си подарите гореща почивка или слънчева екскурзия, наситени с много емоции и незабравими моменти, то Португалия е вашата страна. Разположена на приказния Пиринейски полуостров, в съседство до красивата Испания, Португалия съчетава чудесна природа, отличен климат и очарователни градове, които могат да предложат по нещичко за всеки.

Столицата Лисабон е един от най-привлекателните градове в Европа. Микс от красива архитектура, многобройни културни забележителности, ресторанти с отлична морска кухня и изобилие от клубове и дискотеки, в които кипи неспирен нощен живот – няма начин да не обикнете всички тези изкушения на португалската столица.

Ако искате да се потопите в пълната атмосфера на страната, ви препоръчваме да посетите очарователните реставрирани гардчета Евора, Баталя и Алкобака, част от списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Задължителна дестинация за любителите на историческите забележителности е протугалският град Коимбра, известен още като един от най-старите университетски центрове Европа. Несъмнено задължителна спирка по време на пътуването ви из страната трябва да бъде Кабо да Рока – най-западната точка на Стария континент. Не по-малко интересни са очарователните градчета Кашкаиш и Ещорил градът, известни с необикновената си и уютна атмосфера и прекрасни забележителности.

Дестинации в Португалия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар